Új táska variációk egy témára: fenntarthatóság

Elkötelezett hívei vagyunk a lassú divatnak, így nem szezonokban gondolkozunk a tervezési folyamataink során. Az új kollekciónk is ezt az elhivatottságunkat tükrözi, amelyet a fenntarthatóság jegyében készítettünk.

A Thea táskák egy küldetéssel jönnek létre: hogy viselőiket hű útitársként új élmények és a természet felfedezésére ösztönözzék. Legyen szó a mindennapokról, városi kalandokról vagy túrázásról, magas minőségüknek és sokoldalúságuknak köszönhetően kényelemben barangolhatsz, bármerre járj a világban. Táskáinkkal szeretnénk sok felfedezőt és minél több kalandot inspirálni még hosszú időkön át – ezért küldetésünk elengedhetetlen része a fenntarthatóság melletti elkötelezettségünk.

Mióta 2018-ban elindítottuk a márkát, mindig szem előtt tartottuk, hogy minden darab tudatosan, környezetbarát előállítási folyamattal készüljön. A zero waste kollekció készítésénél fogalmazódott meg bennünk, hogy a folyamataink optimalizálása mellett új, fenntarthatóbb anyagokkal is kísérletezzünk a táskák kialakításánál – ennek eredményeként került most új kollekcióinkba a 100% száraz viaszos pamutvászon. Természetessége mellett fontos szempont volt, hogy tudja azt biztosítani, amivel már a jól ismert modelljeink is büszkélkednek: tartósság, strapabíróság. Mindemellett vízálló tulajdonsággal is bír. Hosszú élettartama végén az anyag lebomlik, csökkentve márkánk ökológiai lábnyomát.

Nézd meg az új kollekciónkat a Thea webshopban!  

Az új útitárs: SUMMIT Roll Top Black hátizsák

Amikor új modell készül, a gyártást mindig hosszú tervezési folyamat előzi meg, hogy valóban praktikus és egy igazi életre szóló darabot alkossunk. Így született meg a SUMMIT hátizsákunk is, amelyet az újrahasznosítás inspirált – tervezése során a cél az volt, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. Már az eddigi gyártási folyamatoknál is célunk volt minimalizálni a szabás során kialakult megmaradó anyagdarabokat, de most ezt a gondolatot még tovább vittük.

A táska két anyagból készül: 340 grammos száraz viaszos pamutvászonból és gondosan válogatott, minőségi, ipari bőr szövött elemekből. De miért pont a bőrrel párosítottuk a pamutot? Egyrészt azért, mert ez a két anyag tökéletesen kiegészíti egymást: merész, de még is minimalista és letisztult külsőt adva a hátizsáknak. Másrészt pedig azért, mert a szövéshez használt bőrt egy hazai bőrdíszműves műhely maradék anyagdarabjai adják, amelyeket mi felvásárlunk, és ezzel teljes mértékben felhasználjuk és megmentjük azokat a kárba vészestől. Mivel a szövött részleteket mindig maradéknak ítélt bőrből készítjük, így minden elkészült darab egyedi.

Fedezd fel a webshopban milyen izgalmas részleteket rejt még az
új SUMMIT hátizsák!

Tovább dolgozunk a fenntarthatóságért

Természetesen tudjuk, hogy a gyártási folyamatunk soha nem lesz teljes mértékben környezetbarát, de minden erőnkkel megpróbáljuk minimalizálni márkánk ökológiai lábnyomát, és törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzuk környezetünknek.

Folytatjuk küldetésünket, és mindig nyitott szemmel járunk innovatív megoldások felkutatása kapcsán, amelyeket megpróbálunk lehetőségeink szerint beleépíteni a kínálatunkba a magasabb fokú fenntarthatóság érdekében.